Implantátumos rögzített alsó fogsor

Az alsó teljes protézis viselése sok bosszúságot okoz a betegeinknek. Ha nincs már saját fog amiben a fogpótlás kapaszkodni tud. Protézis viselők számára kínált megoldásunkat mutatjuk be a következő pár sorban. Ez a teljes fogatlanságban bevált módszer már 5 éve bizonyít rendelőnkben eddig 100% sikerrel.

Ma már ebben az esetben az implantátum a megoldás. Az implantátumokra tett fogsor olyan beavatkozás, amikor olyan gyári alkatrészeket használunk ami kapcsolatot teremt az implantátum és a protézis között. Az ilyen implantátumos rögzített fogsorról elmondható: Nem fog a foga kiesni ha társalog, és nem kell a ragasztókkal bajlódnia sem. Ugyanakkor a fogsort tisztításkor ki kell venni és úgy megtisztítani, ugyanis a protézisek kivehető fogsorok. Ennek a típusnak az az előnye hogy csak akkor jön ki ha azt ki is akarja venni, és a tisztítás kis kézügyességgel is elsajátítható. Mi kizárólag valódi kétrészes implantátumokat használunk rendelőnkben és a behelyezésük valódi sebészi feltárásból történik minden esetben.  Ez abból a szempontból fontos, hogy  így a csontosodásra a garanciát mi vállaljuk, nem kell a sikertelenségtől tartania Önnek!

A teljes alsó fogsort nehéz viselni- elviselni

Az alsó fogak elveszítése jár a páciens életében a legnagyobb bizonytalansággal. Igen nehéz feladat olyan fogsort készíteni amit pusztán a gravitáció tart a helyén szemben a rágással, a nyelv mozgásával vagy a nehézségi gyorsulással ami pl. egy lehajolással jár együtt. Számtalan nehézséggel jár együtt egy teljes protézis viselése, hosszú a tanulási folyamat, és vannak sajnos olyan állkapocs formák amire nem lehet igazán jó fogsort készíteni sem. Ha felső fogsor miatt olvas minket kattintson ide.

A MEGOLDÁS LOKÁTOR

Legalább két implantátum beültetése után min. 2 darab Locator típusú precíziós elhorgonyzással az ínyhez szorított kivehető teljes műfogsor. Ez a megoldás a következőt jelenti:

Megtörténik az implantátumok behelyezése és a nap folyamán mintákat veszünk, majd fogsor próba szükséges, és a végleges fogsor elkészül. Kivárjuk a csontos gyógyulás idejét ami esetenként eltérő és a fogait az implantátumhoz csak ez után kapcsoljuk rá.

Ezt követően egy, majd hat hónap múlva kell a fogsort ellenőrizni újra nálunk.

 

Ez fajta fogsor úgy van a szájában rögzítve, hogy azt Ön saját magának ki tudja venni a tisztításhoz. A szájában csak a képen láthatóhoz hasonló két patentot kell fogkefével tisztítania.

A fogsor beszéd, evés, alvás és egyéb cselekmények során nem jön le, csak kézzel és annak határozott mozdulatával lehet levenni, ahogy azt a rendelőben a mintadarabon is demonstráltam.
Az a különbség a felső állcsont lokátoros fogsor megoldásához képest, hogy az alsó állcsonton ezt a fajta fogsort két implantátumon is tudjuk rögzíteni. Két implantátum beültetésére szinte mindenki ideális jelölt, de ha a csontkínálat megengedi négy implantátummal lehet kiváló eredményt elérni