A fogászati ellátás ára és amitől olcsó a drága fogpótlás

on 2021-05-03 Egyéb with 0 comments

A fogászat ára

A fogászati ellátás különbözik az orvoslás többi területétől ami a legtöbb országban ilyen-vagy olyan minőségben de ingyenes. A fogászati ellátás hagyományosan egy fizető szolgáltatás volt a történelem során a vásári látványosságok korától kezdve az antik etruszk nemesek aranydrótos fogsorával bezárólag mindig is. A fejlett társadalmak mindenkori politikai vezetése megengedte magának azt a luxust, hogy a fogászatot nem tette ingyenessé még a leggazdagabb országok egyike sem. Így van ez hazánkban is jelenleg. Noha nemzetközi szinten jól állunk, hiszen az alapvető kezelések hazánkban ingyenesek, és ez nagyon sok országra nem igaz sajnos. Tömést, fogkőeltávolítást, gyökérkezelést és szájsebészeti beavatkozásokat jelenleg ingyen kap meg mindenki, még azok is akik a társadalom biztosítást nem fizetik. Persze ez csak bizonyos feltételek mellett valósul meg. A szabad orvosválasztás esetén például ezektől a kedvezményektől elesünk, ezt a Magyar egészségbiztosító rendszer már nem fedezi.

 

Készítsen elő egy malacperselyt ha eddig nem tette

Az igazság az, hogy az igazán költséges fogorvosi tevékenység a fogpótlás készítés ami többszörös okból fakadóan az egész világon drága dolog hírében áll, ezért egy felnőtt embernek tanácsos ezzel a kiadással számolnia élete során többször is. Jó ötlet itt is az előtakarékosság, ha már nem kezdett el tudatosan fogaival foglalkozni legkésőbb tinédzser kora végéig.

A fogpótlás egyedi gyártmány 

Mitől kerül olyan sok pénzbe egy elvesztett fog pótlása, hiszen negyed akkora mint egy kockacukor, biztosan könnyű dolog ilyen kis méretben elkészíteni: a helyzet ezzel szemben az, hogy a fogpótlás nagyon is olcsó lényegében bármivel összemérve. Fogművet embernek csak fogorvos készíthet, ez orvosi feladat. A hétköznapi élet során számos dolgot elintézhetünk mi magunk is nem kell hozzá szakember. Tehát a fogat csak olyan ember pótolhatja aki az egyik leghosszabb képzésen esik át. A rendelő amibe Ön helyet foglal túlmutat bármelyik autószerviz működési költségein, és jóval szigorúbb feltételekkel kaphat működési engedélyt mint a legtisztább étterem, vagy kozmetika. Tehát az üzemelés lényegesen drágább, és jöjjön akkor a híd vagy korona maga. Ezeket a tárgyakat nevezhetnénk művészi alkotásnak is hiszen készítője éppen akaratának megfelelően készíti el a legbonyolultabb formák bármelyikét, a különbség csupán az hogy itt lehetőség pontatlanságra. A technikusok művészek szabadság nélkül. A technikai pontosságunk jelenleg 25 mikrométer, ezt a legjobb német autóipar tudja esetleg elérni. Ez azért lehetséges mert a fogászatban nem létezik sorozatgyártás, nincsenek ipari spórlások és újraértékesítés. Mindenki amit kap, ha a legegyszerűbb fogsorjavításról is van szó az neki készül senki másnak nem lehetne átadni.

 

Minőségi fogpótlás, minőségi élet

A fogpótlás minőségéért tehát különlegesen képzett személy vállal felelősséget szigorúan ellenőrzött körülmények között készül el művészi szépséggel, ipari pontossággal, de minden esetben egyedi gyártásban. Röviden a fogpótlások nem ingyenesek és soha sem voltak azok. Ennek ellenére drágának nem nevezhetőek mert a háttérben rengeteg tudásnak és igyekezetnek az eredményeként készülnek el a fogak, a bele fektetett szakértelem és lelkiismeret munka arányában a koronák, hidak olcsóak ami az árukat illeti. A fogpótlások rendelőnkben gyorsan elkészülnek és büszkén viselik az évi hárommillió rágást egyenként, megkönnyítve ezzel táplálkozást, hiszen ez a mi legfőbb és egyáltalán nem mellékes orvosi hivatásunk. A fogpótlás az élet mellőzhetetlen feltételét az étkezés ünnepi élményévé emelheti fel újból!

error: ©Mecseki Zöldkereszt Kft.