Régen készült híd helyett szép új fogak és tervezett mosolyvonal

on 2019-10-24 Egyéb with 0 comments

Egy jól készített fémkerámia híd jó szájhigiéné mellett, rendszeres plakk-kontroll esetén és kiegyensúlyozott rágófunkció fennállása esetén végleges megoldást jelenthet. Röviden fogalmazva: ha tökéletesen karban van tartva a hídpótlás örökös. Ezek a pótlások gyakran évtizedekig kísérnek egy beteget. Ez idő alatt előfordulhat hogy magukban a fogakban történnek változások amik a régi híd cseréjére adnak okot. Azt is fontos tudni, hogy a porcelán leplezésű fogak technológiája nagyot fejlődött az elmúlt harminc évben. Az új fogak könnyen felülmúlhatják a régi pótlások minőségét és esztétikáját is.

Ha egy fogpótlás lekerül lehetőségünk van elvégezni azokat a beavatkozásokat amit a rögzített pótlásokkal a szájban nem volt lehetőségünk megtenni. Fontos feladat ez hiszen az új pillérkoronák beragasztásával a gyökércsatornákat is elszigeteljük, fontos tehát hogy mindent rendben hagyva kerüljön be az új pótlás. Ennek megítéléséhez nagy szakértelem szükséges és hosszú időre visszanyúló tapasztalat. Azt is tudni illik, hogy a rendszeres több éves orvos-beteg kapcsolat ebben nagy segítség. Egy jól ismert páciens esetén pontosabb megállapításokat lehet tenni. Ennek ellenkezője a gyakorlatban a beteg számára annyit jelent, hogy több bizonytalan jövőjű, kérdéses prognózisú fogát el fogják eltávolítani.

Ha a fogak és a gyökerek egészségesek, a fogpótlás újra elkészülhet. De most már lehetőség van a mosoly megtervezésére is mely során nagy szerepe van a jó technikai hátterünknek is.

A hídnak amit gyakran porcelán hídnak említenek ez az erős fém váz adja az alapját. Olyan kemény fémekből ötvözik a szakemberek mint a kobalt vagy a króm. Ezek mind nagy hozzáértést és értékes eszközöket igénylő nehezen megmunkálható fémek. Az alapanyagát csak meghatározott helyen tudják a technikusok beszerezni, ugyanis egy sor minőségi követelménynek kell megfelelniük. Ezek a gyártók hosszú távú kísérleteket végeztek, és engedélyeket szereztek be a termékeikre, hiszen mégis csak egy idegen anyagról van szó amit az emberi szervezetbe helyezünk be!

Betegeinknek ezektől a részletektől nem kell aggódniuk, ugyanis nagy számban készítjük ezeket a fogműveket. Technikai munkakapcsolataink állandóak, kizárólag nemzetközileg elismert magyar szakemberek dolgoznak számunkra, akikben maximálisan bízunk, és ők is csak hatóságilag engedélyezett beszállítóktól vásárolnak alapanyagokat. Az egészségügyben használt alapanyagoknak szigorú hatósági tanúsítványokkal kell rendelkeznie, és talán meglepő, de a törvényi előírás által előírt esetekben ezen tanúsítványok a rendelőnkben meg is találhatóak.

Amikor a fém alapstruktúra elkészült ellenőrizzük azt valós körülmények között, és elkezdünk dolgozni azon hogy a betegünk mosolya kívánalmaival megegyezzenek amikor kész fogait megkapja.

Lehetőségünk van játszani a színekkel formákkal és a fogak állásával a porcelán próbája során, és módosítani is. A porcelán leplezést egy erre külön szakosodott mester végzi. Ecsetvonásnyi finom rétegekben visz fel a rétegeket, közben extrém színeket is használ, akár kéket zöldet is!

A közös munkánknak és a szakértelmünknek hála a végeredmény tartós és ellenálló. Bemutatónkban szereplő betegünk új mosolyán látszik, hogy fogai sokat hozzátesznek a tökéletes összképhez.

 

Add comment

error: ©Mecseki Zöldkereszt Kft.