teleszkópos protézis

Teleszkópos kombinált fogpótlás

Ilyenkor a cél az állcsonton megmaradt 2-3 fogat felhasználni a kivehető fogpótlás jobb rögzülése érdekében. Ez nem megoldható minden páciens esetében, a beavatkozás egy összetett folyamat mely során két korona készül: egy a fogra, majd a másik már a koronára illeszkedő újabb korona. Az első korona a foghoz van rögzítve a második a kivehető protézisbe van beépítve. a két korona között nagy surlódás lép fel a protézis rögzített a fogakon keresztül.

A beavatkozás elvégzésének anatómiai korlátai vannak, de ez a megoldás a teljes fogatlanságot megelőző állapotba történő bevezetésre. A fogatlanságot megelőző állapot az az állapot amikor még van fogazat, de annak prognózisa kérdéses. Ha egy beteg ebben az állapotban kerül ellátásra a fogakat célszerű még ha rövid ideig is megtartani. Ezek a fogak sokat segítenek, az új helyzet: a kivehető fogpótlás megszokásában.

Nem kell aggódnia, ha felteszi a kérdést:

-Mi van ha elveszik az a pár fog? Mehet a drága pótlás a kukába?

-Nem! Egy golyóstoll átmérőjű javítást végzünk a fogsorán és azt használhatja tovább! De még implantátum is szóba jöhet és újra rögzített pótlása lehet!

error: ©Mecseki Zöldkereszt Kft.