Protézis

A protézisről

A protézis részben vagy teljesen hiányzó fogazatot pótol, gyakorlatilag egyszerre egy állcsonton az összes hiányzó fogat pótoljuk vele. Ha van még saját foga, akár egy-kettő is, azokat kikerülve a fogsor végigfut az állcsont gerincén és pótolja a hiányzó fogakat szép anatómiai formájú fogakkal és piros színű műínnyel is egészséges fogazat állapotát meghazudtoló látszatot nyújtva ezzel.

Rendelőnk elsősorban fogpótlások készítésére van felkészülve és nagy hangsúlyt fektetünk ezen belül is a kivehető fogpótlások készítésére, karbantartására és javítására. Hiszünk a jó minőségű portézisben és támogatjuk Önt a fogsorviselésben.

Elvesztette fogait ?

Lehet a kor előrehaladtával ,vagy genetikai öröklött korai elvesztése a fogaknak ,vagy valamilyen baleset következtében.
Cél a fogazat rágófunkciójának helyreállítása .A száj nyálkahártyáján megtámasztott műanyag kivehető fogpótlással. Az alsó és felső fogpótlásnak, vissza kell adnia a saját eredeti fogak harapási magasságát. Helyre állítani a rágóképességet, az esztétikai megjelenést.

Ezzel megelőzhetjük az állkapocs ízület károsodását és az arc ráncos beesését.

Felső teljes fogsor:
Áll egy rózsaszín műínyből mely beborítja a lehető legnagyobb terhelhető nyálkahártya felületet . A szájpadot a kemény és lágy szájpad határáig be kell borítsa.Így tud kialakulni egy szívó hatás, ami a felső fogsort tökéletesen helyben tartja.A mi technikusaink a páciens kérésére a szájpadlás részt átlátszóra is el tudják készíteni.Így Ön gondtalanul nevethet ,a fogsor egyáltalán nem vehető észre.

Az alsó teljes fogsor :
Itt is a rózsaszín műíny beborítja a lehető legnagyobb teherbíró felületet és az alámenős területekre is beterjed. A nyelv szabad mozgásának biztosítása miatt a fogpótlás túlzott kiterjesztése nem lehetséges, így az alsó pótlás nyálkahártyán fekvő felülete sokkal kisebb a felsőénél.Így tapadása és ebből fakadóan stabilitása összehasonlíthatatlanul rosszabb mint a felsőé. Sokkal kényelmesebb implantátumokkal stabilizálva viselni.

Ha még vannak saját fogai ,és ezeket szeretné megtartani.

Készülhet Részleges kivehető pótlás

Ezek legegyszerűbben úgy készülnek ,hogy a szájról készült pontos minta alapján a technikus elkészít egy fém ívvel erősített műínybe ágyazott fogakból álló fogművet ami finommechanikai elemekkel ,úgynevezett kapcsokkal rögzül a saját fogakhoz. Ezek az elemek természetesen úgy vannak elhelyezve ,hogy lehetőleg észre se lehet venni.
Igényesebb a csúsztatós kombinált fogpótlás mely a rögzített pótlás biztonságát adja. A csúsztatós tehát rögzített és egyben rejtett elhorgonyzású fogsorról bővebben itt olvashat.(kattintson)

 

error: ©Mecseki Zöldkereszt Kft.