Implantátum

Miért nálunk válassza az implantációt, miért válasszon implantációt?

Kedves érdeklődők, a fogbeültetés kezdeti újdonsága elmúlt! Hazánkban is előfordulnak harminc éve beültetett fogakkal élő betegek, ennyi idő alatt mind a betegek mind az orvosok számára elegendő tapasztalat gyűlt össze, hogy megismerjük a fogbeültetést követő hosszú távú feladatokat.
Az ország számos fogorvosa sikerrel hajtja végre manapság a műgyökerek sebészi beültetését azaz az implantációt. Fontos azonban hogy dentoalveoláris sebész vizsgával kevés olyan szakorvos található aki részt vesz a fogpótlás kivitelezésében és gondozásában is. Nálunk elsődleges szempont nem az hogy minden lehetőséget megragadva implantátumokat ültessünk be, hanem az hogy betegeink fogazata jó legyen és együtt tudjunk dolgozni évtizedeken át.

 

Milyen előnyei származnak abból ha a Mecsekidentál rendelőjében a fogbeültetést választja?

Nem kell ép fogakat lecsiszolni
Az implantátum egyenlő értékű egy saját foggal.
Nem kell minden fogat egy darab implantátummal pótolni.
Nem okoz többletterhelést a többi fog számára szemben a többi fogpótlási módszerrel.
A hiánytalan fogsor bizalmat kelt másokban ön iránt. Élvezni fogja ennek hatását mind a munka mind a párkapcsolatok terén.
A beültetés fájdalom és feszítés mentes, vagy ahogy mondani szoktuk: egy fog eltávolításnál ne számítson rosszabbra. Gyulladt területekbe ugyanis nem implantálunk, és pedig a gyulladás okozza a fájdalmat nem az eltávolítás mozdulatai.
Igyekszünk mindenki számára elérhetővé tenni a beültetést és korábban máshol visszautasított betegeknek is sikerült már a Mecsekidentálnál megoldást találnia.

 

Milyen egészségügyi problémát okozhat az implantáció elmulasztása? kell-e Önnek aggódnia?

Ha elhalasztja egy fog pótlását az hatással van az eltávolított fog környezetére is. Őszintén fogalmazva a rágókészülékben tartós és maradandó károsodáshoz vezet. A szemközt található fog elkezd kiemelkedni a helyéből, mert rágás során nem éri megfelelő erőhatás.
A szomszédos fogak eldőlnek a hiány irányába kezdetben a fognyak kilátszik és érzékeny lesz hidegre, de később a rágás ereje kibillenti őket a helyükből és mozgathatóvá válnak. A táplálkozási zavarokon kívül az állkapocs ízület porckorongjainak kóros terhelését okozza ami miatt idült fájdalom léphet fel. A tmj izületi betegségeket nehéz kezelni és megszűntetni is.

 

Mit tehet hogy elkerülje ezt?

Ha már el kell távolítani egy fogat fontos hogy jelezze pótoltatná a hiányt. Ilyenkor egy ún. alveolusprezerváció nevű beavatkozással megelőzzük a gyógyulási csontfelszívódást és megteremtjük a pótlás lehetőségét. Megkímélheti magát a költséges csontpótló műtéttől egy kis figyelemmel.
Létezik ezen kívül azonnali módja is a beültetésnek ami egy trauma után akár azonnali megoldásként szolgálhat az elmulasztott pótlás hátrányai ellen.

 

Mi az hogy implantátum egyáltalán?

Az implantátum, gyógyászati céllal beültetett mesterséges eszköz melynek célja hogy visszaállítsa az elvesztett fogak miatt keletkezett esztétikai és táplálkozási hátrányt.
Olyan kialakítású anyagból készül melynek jelenléte semmilyen szervezeti károsodást nem okoz. Nem okoz allergiát, nem oldódik, elviseli a szájüreg körülményeit és elviseli
az évi kb. két millió behatást ami rágás során éri.
Beépül a csontszövetbe és onnan nem csavarható ki. Nem ragasztó tartja bent, nem megszorul, hanem az élő szervezettel alkot egységet, ez az Osseointegráció,
“Közvetlen strukturális és funkcionális kapcsolat az élő csont és egy teherviselő implantátum felszíne közt.” Per-Ingvar Brånemark (1952)

 

Hol történik fogbeültetés, mi a kockázata?

A fogbeülttések céljára 2019-ben egy szájsebészeti műtőblokkot alakítottunk ki. Ez az egység sokban különbözik a rutin fogászati helységeinktől. Egy olyan helyiséget kell elképzelni ahol mindent a műtétek kivitelezését szem előtt tartva terveztünk meg. Minimálisra csökkentettük a műtő fajlagos felületét egyrészt műtő céljára alkalmas felületanyagokkal, másrészt az ott tartott felszerelés minimalizálásával. A sterilitás érdekében szűrt levegővel csökkentjük a csíraszámot, és a legmodernebb szakmai irányelveknek megfelelően plazmaárammal is. A köztes időben az aeroszolt UV fénnyel deaktiváljuk. Valamint minden műtétet fertőtlenítés követ és a levegő páratartalmának csökkentése. A műtőben nem tartózkodik felesleges személyzet, kísérő viszont ablakon és kamerán keresztül is jelen tud lenni ártalmatlanul! A személyzet haj és arckendőben dolgozik steril kesztyűben, a beteget egyszer használatos izolálóeszközökkel takarjuk be. Ezek az óvintézkedések a komoly műtéti antiszeptikus protokollunk, magasabb szintű ellátóhely követelményeinek is megfelelnek. Miért zajlik mindez?
A fogászati implantátum különleges készülék melynek ára a különleges felületkialakítás végett igen magas. Az a fém amit beültetünk olyan speciális kialakítású, hogy az nagyon kedvező élő organizmusok, sejtek számára. Egyszerűen fogalmazva szeretnek a sejtek rákerülni, és ha lenne választásuk szívesen ott is maradnának. Erre a helyre nem csak az ön csontsejtjei pályáznak, akad rá még jelentkező bőven. Minden termék amit implantáció céljából árusítanak csíramentes a kibontás pillanatában. Viszont azon a rövid úton a kedves páciens szájáig megtesz számos lehetősége van megfertőződni. A levegőben ugyanis gyakorlatilag számtalan parányi mikroorganizmus kering szüntelenül. Ezt megszüntetni csak a világűr vákuumában lehetne, viszont nem hagyható fontossága figyelmen kívül. Fent részletezett fejlesztéseink központjában ez áll: portalan ellenőrzött levegő, tiszta felületek, személyek bőrének és ruhájának izolálása. A harcunk a mikroorganizmusok ellen minimálisra csökkentik a fertőzés valószínűségét. Márpedig a gyógyulásnak ez a kulcsa és a betegeink általában a sikerért szoktak leginkább aggódni -ahogy mi is.
Tudni kell, hogy ha nincs fertőzés az implantátum be fog épülni és a fogat sikeresen pótolni tudjuk.

A mi részünkről a gyógyulást így segítjük elő:

Korszerű műtőt építettünk
Szakértői műtéti terv készül
A műtéti előkészítésünk és a műtét folyamata sebészi protokoll szerint történik

Önnek a sikerért nem kell mást tennie mint:

A műtét után a fertőzés lehetőségét lecsökkenteni javallataink alapján
Folytasson fokozott szájhigiénét
Kövesse utasításainkat táplálkozással, gyógyszeres kezeléssel, és kompromisszumot nem tűrő módon a szájfertőtlenítő használatával
Ne dohányozzon, ha meg kell erről győznöm olvassa az erről készült cikkünket itt.

 

Mik lesznek az implantáció lépései röviden?

Konzultáció alkalmával kínáljuk fel a lehetséges megoldásokat. Ilyenkor még egyikünknek sem kell döntést vállalnia
Diagnosztika során tudunk meggyőződni arról hogy önnek mi a legcélszerűbb megoldás
Kezelési tervet készítünk az egész szájüreg állapotát figyelembe véve, úgy hogy elsődleges szempontunk a tökéletes rágófunkció elve zavartalanná váljék. Valamint a kezelések alkalmait megszervezzük Önnek.
Árajánlatot közlünk önnel írásban
Műtét során behelyezzük a termékeket a valós anatómiai lehetőségeket feltétlen előnyben részesítve.
Követjük az esetet, ugyanis a műtéttel a kezelésnek nincs vége. Varratokat kell eltávolítani, ínyformázót kell behelyezni és a lényeg még csak ezek után lesz: fogat készítünk végül.

Van e allergia fogászati implantátumra?

Nem nincs. De az allergiák jelentősége nagyon fontos az implantológiában is. A rendelőnkben nagy figyelmet fordítunk az egyre gyakrabban jelentkező fogászati allergiák felismerésére és azok felszámolására. Labor vizsgálatokat indítunk, hipoallergén fogműveket rendelünk és a szájüregekben ha észlelünk galvánpotenciál-különbséget a beteg tájékoztatása után minden lehetőség szerint felszámoljuk azt. Ez orvosi meggyőződésünk minden betegünk esetén aki fogászati kezelésre hozzánk jár. Ezen kívül nálunk ez az implantáció előfeltétele is, ezt az eddigi eredményeink pedig jól alátámasztják.
Ami a fogászati implantátumot illeti az implantátum működésének alapfeltétele a biokompatibiltás tehát egy anyag képessége arra hogy optimálisan betöltsön egy feladatot a szervezetben annak a károsítása nélkül. A tudomány jelenlegi állása szerint ennek a kívánalomnak a fogászati implantátumok tekintetében a nagy tisztaságú titánium és annak trícium-aluminium ötvözetei a legmegfelelőbbek.
Ebből az anyagból készülnek jelenleg a fogászati implanátumok szinte kivétel nélkül, és az emberi műízuletek is melyek méretüket tekintve tízszer-százszor akkorák mint egy egy centiméteres műgyökér, mégsem írtak le ezidáig olyan klinikai esetet mely ezen anyagokra adott szöveti reakció következtében kerültek volna eltávolításra. További érdekességeket ismerhet meg az anyagösszetételről az alábbi tudományos cikkre kattintva.
angol nyelvű forrás a researchgate tudományos oldalon

 

Ki végzi a fogbeültetést?

Rendelőnkben fog beültetést kizárólag Dr. Czimbalmos Zoltán végez és munkájára személyes garanciát vállal. Dentoalveoláris sebész szakorvos és klinikai orvosként, jártassága nem áll meg a műtétnél, be tud avatkozni bármilyen rendellenesség esetén és ha szövődmények lépnének fel azokat önállóan el tudja látni.

 

Az interneten rengeteg információ kering a fogászati implantátumokról. Mégis mi olyan külnleges bennük? 

Az implantáció tényleg lenyűgöző eredménye az orvostudománynak, sikeréhez számtalan tényező szerencsés együttállása szükséges, a dolog szépsége mégis az hogy ennek ellenére nagyon nagy a siker esélye. Szerencsére a részletekkel nem kell külön foglalkoznia mert ami szükséges azt mi megtesszük, csodát viszont az ön szervezete hajtja véghez. Bizony! A háttérben több tízezer parányi sejt építi ezt az eszközt a szervezetébe akár élete végéig. Önnek annyit kell tennie, hogy a műtét után kicsit több elővigyázatosságot fordít a szájhigiénére, óvatosabban táplálkozik a gyógyulás időszaka alatt, és rendszeresen eljár ellenőrzésre.

 

Mennyibe kerül a fogbeültetés?

A szolgáltatások amiket kínálunk a leggazdaságosabbtól kezdve a legkifinomultabbig egytől-egyig kiváló korszerű és tartós megoldások. Az árak általánosságban tükrözik egy márkás gyártmány által képviselt magasabb minőséget. Ezen belül is két márkát forgalmazunk folyamatosan, így is igyekszünk minden anyagi igény mellett a legjobb ellátást nyújtani. A drágábbik implantátum márkára eshet a választás egy rizikópáciens pl. erős dohányos esetén is az esélyek növelése érdekében. Ezen kívül a szolgáltatások értéke is változhat abban az esetben ha különleges megoldást rendelünk a fogtechnikától ami lényegesen több befektetett munkaórát igényel attól a számos szakembertől aki a háttérben dolgozik önért velünk együtt.
Ami fontos, hogy a munkáért kizárólag nálunk kell fizetnie, kizárólag az előzetesen megbeszélt összeget, és behelyezett fogművekért teljeskörűen a Mecsekidentál vállal felelősséget.

 

A fogbeültetés ára tartalmazza

A műtét megszervezését képzett asszisztencia, műtő és műtéti felszerelés biztosítását
A helyi érzéstelenítést és központi idegrendszerre ható szereket
Az implantátumok helyének előkészítését sebészi lebenyképzéssel
A megtervezett hosszúságú és vastagságú implantátumok beültetését
A műtéti terület lezárását varrattal
Vények felírását, és műtét utáni szaktanácsadást

Az árlistánkat a fenti menüsor áraink menüpontjában vagy ide kattintva találja.

 

Garancia

Az általunk forgalmazott implantátumokra a gyártók törési garanciát vállalnak. Nálunk ilyen nem fordult elő mert a protetikai tervezés során eddig sikeresen követtük a biomechanikai szabályokat és önnél is így fogunk tenni.
A beültetett implantátum gyógyulásának sikerére garanciát vállalunk. Az implantátumra készült fogak jótállása megegyezik a saját fogakra készített pótlásokéval.

 

Időpontot a +36 72 222 184 telefonszámon tud kérni.

 

Csontpótlás

Az implantáció gyakori velejárója. Implantátumot csak csontba lehet ültetni, és azt mindenhol csontnak kell körülölelnie. Ha ez nem adott ön nem kaphat implantátumot. Ilyen helyre nem szabad beültetni, mert nem fog a szervezetbe beépülni. Ilyenkor jön szóba a csontpótlás ami történhet saját csontból vagy egyéb gyári készítményekből.
A csontpótló anyagokat az állcsontgerincre, a gerinc oldalára, az implantátum köré és az eltávolított fog helyére is be lehet ültetni.

Érdekli a csontpótlás, vagy korábban közölték, hogy implantátumot csak a csont megerősítése után kaphat? Olvasson tovább itt: csonterősítés

 

Fogászati Implatátum Márkák

Rendelőnkben biztos magyarországi forgalmazóval, rendelkező bevált termékeket ültetünk be, amelyek már rendelőnkben és a szakirodalom cikkeiben is bizonyítottak. Nálunk csak a legjobb minőség kapható, az amihez bátran adjuk nevünket-hírnevünket. Hozzánk fordulhat húsz év múlva is mert amit nálunk kapott, az akkor is használható lesz!

Általunk használt márkák

Jelenleg a német Callus Pro implants prémium kategóriájú inplantátumból adunk el a legtöbbet. Szemben pl. az Alfabio implantátummal ez nem izraelben, hanem Európában készül az ipar legnagyobb hírű üzemeiben.

Az implantátumok csilaga a Nobel Biocare, igazi csúcskategóriás márka melynek forgalmazásával szintén foglalkozunk. Ha komromisszumot nem tűrő perfekcionizmus jellemzi Önt, megérkezett, ez a márka olyan mint az autógyártók között a Rolls -Royce! Ha csak egy fontos tulajdonságot emelünk ki a márkáról, az legyen az, hogy ez az a márka ami dohányosok számára is ajánlotta a termékét. Ha szeretne meggyőződni a márka nagyságáról a részletekért ide kattintson.

Az általunk használt márkák hatósági jóváhagyással rendelkeznek megfelenek a legmodernebb technikai kívnánalmaknak, és folyamatos szakmai továbbképzéseken veszünk részt ami szükséges a rendszerek naprakész használatához.
Ezen kívül rendelkezünk olyan eszköztárral amivel abban az esetben is tudjuk fogadni Önt ha rendelkezik korábban máshol beültetett implantátummal.

 

Műtét előtti tájékoztató

Köszönöm, hogy végigolvasta az oldalt. Önért készült, hogy segítse a tájékozódást és egy jó döntést hozzon! A fogbeültetés előtt minden esetben hozzájáruló nyilatkozatot kell rendelőnkben aláírnia ezt előzetesen itt átolvashatja, és a kezelés előtt kérem forduljon hozzám bizalommal ha kérdése merülne fel.

error: ©Mecseki Zöldkereszt Kft.