Csúsztatós híd - kombinált protézis

A kombinált hídprotézis a teljes fogazat helyreállításának a módszere. Gyors, tartós és szép megoldás. Egyszerre pótolja a hiányzó fogakat és helyre állítja a meglévőket. Magas minőségű megoldás porcelán metszőfogakkal amit bátran viselhet majd!

A megmaradt fogakra kerámiával leplezett hídpótlást készítünk aminek két végén egy-egy kis párhuzamos falu patent található, ez a híd vázának anyagával egy egységet képez.  Hozzá csatlakozik a kivehető rész ami a hátulsó hiányzó fogakat hivatott pótolni de látható fémek nincsenek, a viselője bátran mosolyoghat vele. Viselőjének fogazata egészséges íny rajzolatát mutatja hiánytalan fogsorral.

Bemutatjuk, pár saját eseteinkről készült képpel mit kap tőlünk ha elfogadja ajánlatunkat. Láthatja majd, hogy ha kombinált fogsort kínálunk Önnek azzal egy sor problémája egyszerre megoldódik. További jó hír az is, hogy be vagyunk rendezkedve erre a fajta kezelésre 2-3 hét leforgása alatt új fogazatot kaphat amit műtétekkel elérni egy évig is eltartana.

Felső fogsorra készült kombinált hídprotézis

Egy szép teljes mosoly amire nem csupán az erős elülső fogak jellemzőek, hanem az örlőfogak is mind megvannak

 

Ezt a módszert akkor használjuk amikor kiindulási állapot nehéz, már sok fog hiányzik a rágófogazatból. Ilyet lehet látni a fenti képen is. Az is látszik a hátsó fogak elvesztése miatt, a metszőfogak jelentősen elkoptak. Itt összetett beavatkozásra van szükség a meglévő és hiányzó fogakat is azonnal helyre kell állítani.

 

Fogait le kell csiszolni, majd kb. három vizit után egyszerre kap egy hídat és a hozzá tartozó kivehető pótlást akár ami 10 hiányzó fog pótlására is elég lehet.

Hogyan működik a felső kombinált híd protézis?

Egy hagyományos hídhoz hasonló fogmű van a meglévő fogara ragasztva. Ez állandóan a szájában marad és úgy kell tisztítania mint a természetes fogakat. Ehhez fogkefe és fogköztisztító kefe szükséges, bővebben dentálhigiéniai foglalkozásunkon tud róla tanácsot kapni.

Alulnézetből látjuk, hogy két fémes rész látszik ki a híd két végén. Ezek a precíziós elhorgonyzási elemek. A precíziós elhorgonyzás teszi lehetővé Önnek hogy körhíd minőségű élményben legyen része akkor amikor egyébként ehhez már túl sok foga hiányozna.

A precíziós elhorgonyzású fogsor a rejtett elhorgonyzásnak köszönhetően nem rendelkezik látható drótkapcsokkal hanem sokkal igényesebb módon egy porcelán fog belsejébe van építve. A hátsó fogat pótló, kivehető protézis első fogai olyan, a híddal meg egyező színű esztétikus porcelánnal borított rögzítő elemek, mely belsejében egy az előbb leírt patenthez pontosan illeszkedő (anya rész) elem van. A két rész között speciális rugalmas betét biztosítja a szoros illeszkedést. Ez a súrlódás biztosítja a kivehető pótlás stabil rögzítését kívülről látható fém alkatrészek nélkül.

 

A kivehető rész alapja fémlemez, amit speciális rózsaszín műíny borít, a műfogak a kivehető fogsorrészben akrilátból készülnek ( az akrilát egy különleges fizikai tulajdonságú és szájálló anyag ami esztétikus és korlátlanul javítható).

Nem látható a kapcsolat viselés közben, és nagyon erősen rögzül a kivehető rész a hídhoz. Ez a fogsor lényegesen erősebb a fémlemezes kapocskaros részleges műfogsornál az elérhető rágóerő lényegében a híddal egyenértékű, a különbség lényegében az, hogy ezt a fajta pótlást szándékosan de ki tudja venni, így a hídnál könnyebb megtisztítani.

A kombinált protézist kis kézügyességgel is lehet használni és megfelel a szakmai elvárásoknak is így pl. német biztosítónál szerződött ügyfeleink számára a biztosító is elfogadja ezt a fajta fogpótlást.

Ilyen pótlást akkor készítünk ha a jobb és a bal oldalon is több fog hiányzik már. A kivehető résznek van egy összekötő része, egy szalag vékonyságú elem összeköti a jobb és bal oldalt, egyszerűen egyben kivehető és könnyen kezelhető. A hátulsó részt nem lehet felcserélni és a behelyezésnek is csak egyetlen iránya van, a behelyezés nagyon erős ezért nem lehet hibásan betenni. Könnyen meg fogja tanulni viselni, és a keze nélkül biztosan nem fogja onnan eltávolítani.

 

  

Alsó fogsorra készült kombinált hídprotézis: elől porcelán híd és csúsztatós örlőfogak

 

Az alsó fogsornál az első fogak mögött, a két oldalt összekötő, fém ív található, megszokása nem jelent problémát. Rendelőnkben számos ilyen munka készül gyakorlatilag heti szinten így gyakorlatunk van benne hogy a megszokás szempontjából az ideális helyre építsék be ezt az ívet technikusaink. Ezért állíthatjuk a megszokása is sokkal egyszerűbb

Ezt a pótlást a fogakon és a nyálkahártyán vegyesen horgonyozzuk el. Nagyon gyakran azért döntünk az ilyen pótlás mellett mert a viselőjének anatómiai adottságai nem tesznek lehetővé implantátumos fogpótlás készítését az őrlőfogak területén.

 

Különleges igénybevételre különleges készülékkel szállunk szembe.

A képen látható fogsor kivehető része a hídba van marva tervezéskor. Kikerüli az apró anatómiai képleteket a szájban és kézügyességet sem igényel a tisztítása. Nincs rosszabb annál mint amikor evés közben a fogsor alá kerül az étel és az felemelkedik. Ez a változat lefedi az étel útját és a csúsztatók betétjei nem engedik a hátsó fogakat megmozdulni.

error: ©Mecseki Zöldkereszt Kft.