Parodontológia fogínysorvadás kezelés

A fogágykezeléseink az orális profilaxistól a komplex fogmegtartó beavatkozásokon keresztül a peri-implant ínyműtétekkel bezárólag teljes spektrumot átölelik. Fogágybetegség miatt jelentkező pácienseinket elsősorban általános orvosi szemlélettel megközelítve vizsgáljuk. A fogágybetegség hátterében gyakran más belgyógyászati vagy egyéb kórfolyamat áll melynek tisztázásában nagy tapasztalattal rendelkezünk illetve gyakran multidiszciplináris vizsgálatokat is rendelünk az eset hátterének pontos megismerésére.

Parodontális kezeléseink

Parodontális kezeléseinket a pontos anamnézis felállítása után panoráma röntgen felvételt készítünk. Ezen a felvételen a beteg számára is érthetően be tudjuk mutatni a problémát. A lehetséges prognózist azonnal meg is ismerheti.

Depurálás fogkőeltávolítás

A lerakódások eltávolítása esszenciális, nélküle még az állapotfelmérés sem teljes. Ugyanis a fogágy betegségét elsősorban a fognyakon lerakódó baktérium telepek okozzák amik hosszú idő alatt elmeszesedve szervülnek a fogakon. A legfontosabb tehát a lerakódások felszámolása, a baktérium telepek által okozott kár pontos felmérése ez után lehetséges.

Subgingivális kürett

Parodontális kezelés, amit fogorvos végez csak orvosi indikáció esetén. helyi érzéstelenítésben fogínysorvadásos betegségben szenvedőknél. Ez kifejezetten a gyökésfelszín és implantátum kezelésére való módszer.

Soft-lézer kezelés

Speciális diódalézer készülékkel antimikróbális PDT lézeres tasakkezelést is végzünk, melynek komoly szakirodalmi eredmények támasztják alá hatásosságát.

error: ©Mecseki Zöldkereszt Kft.