Felső implantátumos fogsor

Teljes felső fogsorára rögzített pótlást szeretne, és nem kívánja hogy a szájpadján fém vagy akrilát műanyag összekötő elem fusson át?

 

A megoldás az Implantátumon rögzített protézis! A Fogatlan állcsonton egy teljes fogsor amiket implantátumokkal rögzítünk a száj nyálkahártyájához.

 

Kinek ajánljuk az ilyen fogakat?

Ezt a pótlást amit röviden lokátoros fogsornak nevezünk, akkor készítjük ha saját foga már nincs, vagy fogakon elhorgonyzott fogpótlás nem jön szóba. Lássuk melyek ezek az esetek:

– Ilyen az ha a fogak száma miatt tisztán fogakon rögzített pótlás azokra már nem készülhet.

– Másik eset az amikor meglévő fogainak megtartását azért nem javasoljuk mert a foghiányok implantátummal történő egyenkénti pótlásához összetett csontpótló, arcüreg emelő és feszes-íny teremtő műtétekre lenne szükség. Egy ilyen kezeléssorozat kb. 9 hónapig tart és anyagilag is nagyobb ráfordítást jelent Önnek.

– Ezen kívül a lenti megoldást ajánljuk azoknak a betegeinknek akiknek még meglévő fogainak prognózisa kérdéses, tehát egy-két éven belül közülük többet el kell előreláthatóan távolítani. Vagy fogászatilag már a vizsgálat időpontjában gócnak minősülnek és el kell a fogakat távolítani mert a szervezet egészségét kockázatnak teszi ki. Ez a fogazat úgymond szanációja.

 

A MEGOLDÁS LOKÁTOR!

 

A felső állcsontba 4 implantátum beültetése történik majd 4db Locator típusú precíziós elhorgonyzással kivehető teljes műfogsort készítünk. Ez a megoldás azt jelenti, hogy az implantátumok behelyezése után a csontosodás folyamán mintákat veszünk, majd fogsor próba szükséges, és a végleges fogsor elkészül. Kivárjuk a csontos gyógyulás idejét ami esetenként eltérő és a fogait az implantátumhoz csak ez után kapcsoljuk rá.

 

Ezt követően egy, majd hat hónap múlva kell a fogsort ellenőrizni újra nálunk.

 

Ez fajta fogsor úgy van a szájában rögzítve, hogy azt Ön saját magának ki tudja venni a tisztításhoz. A szájában csupán négy patentot kell fogkefével tisztítania.

 

A fogsor beszéd, evés, alvás és egyéb cselekmények során nem jön le, csak kézzel és annak határozott mozdulatával lehet levenni.

 

Ahogy a képen látszik, egy teljes műfogsor fog készülni úgy nevezett redukált alaplemezzel. Amelyet tisztítás éredkében naponta ki kell venni egyszer. Tudni kell erről a megoldásról hogy ez kisebb kézügyességgel könnyebben karban tartható.

 

 

Szájba helyezve látható egy ilyen fogsor a betegem felső állcsontján. A képen látható hogy összevetve az All-on-4 híddal szemben ez a fogsor némileg nagyobb, az esztétikai színvonala nem éri el azt, cserébe az ára sokkal versenyképesebb. Foglalkozunk All-on-4 hidak készítésével is. Amiről bővebben olvashat ide kattintva, az All-on-4 menüpont alatt. Az All-on-4 megoldással a lokátoros fogsort összevetve elmondható hogy az All-on-4 nagyobb kézügyességet igényel és kicsit jobb állapotú csontozatba készülhet el. Tehát némi általánosítással azt lehet mondani az All-on-4 megoldást inkább fiatalabb és a lokátoros megoldást inkább az idősebb korosztálynak szoktuk ajánlani.

 

Mennyibe kerül?

A kezeléssorozatot két részletben kell a fizetnie és a fogpótlás átadásának pillanatáig nem kell egyéb fogászati költséggel számolnia.

A műtét alkalmával kell fizetni, és a végleges fogpótlás átadásáig kell majd a hátralékot kiegyenlítenie.

 

Mit tehet Ön, hogy tökéletes fogsorhoz jusson?

Ismerje meg lehetőségeit személyes konzultációnkon. Fontos, megismerjük egymást és közösen beszéljük meg mik a céljai.

Műtét az Ön kérésére szerint történik, mindenki számára kínálunk kivehető protézist is!

Ha elhatározza magát, a kezelések során az orvos utasításait mindig változtatás nélkül kövesse.

Segítsen magán, hogy segíthessünk! A kezelések lezárultával a kezelőorvosok rendelése szerinti ellenőrzéseken jelenjen meg.

Ha baj van mindig szóljon. Munkatársaink készségesen várják hívását ha problémája adódna.

 

 

 

 

 

error: ©Mecseki Zöldkereszt Kft.